2022. 08. 30., Kedd, 22:53

64 magyarországi egyetemen fogják oktatni, hogyan kell határozottan esni

via

Nem, nem azt, hogy hogyan kell beesni az utolsó pillanatban az órára.

A Magyar Judo Szövetség a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy hatvannégy magyarországi egyetemen kezdik el oktatni a hallgatók körében a biztonságos esések technikáját. Az erről szóló megállapodást hétfőn írták alá egy sajtótájékoztató keretein belül.

Mint kiderült, a Magyar Rektori Konferencia elkötelezett a fiatalok testkultúrájának képzése iránt, mert az kitartásra, önfegyelemre neveli őket. Fontosnak tartják, hogy a hallgatók bármilyen testhelyzetben vagy egy véletlen botlást követően képesek legyenek határozottan esni, majd sérülések nélkül felállni, ezért hatvannégy hazai egyetemen kezdik el fakultatív módon oktatni a technikákat, a távlati cél pedig az, hogy 2025-ig az intézményekben tanuló 280 ezer hallgató huszonöt százaléka tanuljon meg biztonságosan esni, illetve ismerje meg az alapvető önvédelmi technikákat.

Bármennyire is szürreálisnak hangzik, ez nem vicc. A Judo Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy minden magyar gyermeknek nemcsak ahhoz van joga, hogy megtanuljon úszni, hanem arra is, hogy megtanuljon biztonságosan esni. Úgy gondolja, ha kiteljesedik a rendszer, egészségesebben tudnak majd élni az egyetemisták, kevésbé lesznek kitéve a sérüléseknek, ugyanakkor a lelkük is acélosabbá válik.

Mondjuk a mostani árakat elnézve, mi is meg szoktunk szédülni picit.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: