2022. 08. 28., Vasárnap, 17:01

Volt baj bőven - 2300 sérülést láttak el a Balatonnál idén nyáron

A Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat az idei, nyári szezonban több, mint kétezer sérülést látott el, szerte a tó körül.

A legtöbb feladatot a kagylóvágások és a rovarcsípések okozták idén nyáron. A Balaton Elsősegélynyújtó Szolgálat önkéntesei befejezték az idei szolgálatukat. Bőven akadt azonban tennivalójuk, a hivatalos számok alapján, 2300 alkalommal kellett valamilyen sérülést ellátniuk az elsősegélynyújtóknak. Az idei évben már 16. alkalommal indította el Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát a Vöröskereszt, amelynek keretében 350 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látta el 13 Balaton-parti település 19 strandján, július 1. és augusztus 21. között.

Az is kiderült, hogy a leggyakoribb sérülések közé tartoztak a nyáron a kagyló okozta vágások, a rovarcsípések, illetve a különböző sportsérülések. Az extrém hőség miatt a napszúrás és a hőguta tüneteivel is gyakrabban fordultak a strandolók az elsősegélynyújtókhoz. Mint írják, a legeseménydúsabb nap július 14-e volt, ezen a napon összesen 91 alkalommal segítettek a BESZ-es elsősegélynyújtók. Legtöbbször a balatonudvari Fövenyes strandon keresték fel az elsősegélypontot, ott összesen 232 alkalommal volt szükség az önkéntesek munkájára.

Gratulálunk az önkéntesek munkájához!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: