2022. 08. 28., Vasárnap, 18:55

36 évet, 1 hónapot és 30 napot ült ártatlanul az amerikai férfi, most szabadult ki

Sullivan Waltert még 17 éves korában, 1986-ban tartóztattak le, majd ítéltek el betörés és nemi erőszak vádjával.

Összesen 36 évet, 1 hónapot és 30 napot töltött börtönben Sullivan Walter, akit 17 éves korában tartóztattak le betörés és nemi erőszak vádja miatt. Bár a férfi soha nem követte el a nemi erőszakot, és emiatt számos alkalommal fellebbezett, de 1997-től egészen 2021 októberéig hiába. Ekkor ugyanis egy alapítvány elvállalta Walter ügyét és kiderítették, hogy az 1980-as években végzett szerológiai vizsgálatok arra a következtetésre jutottak, hogy nem a vádlott volt az elkövető, ez az információ azonban valahogyan nem jutott az őt elítélő esküdtszék elé.

A CNN számolt be róla, hogy a bizonyítékok alapján a hatóságok most elrendelték az ítélet hatályon kívül helyezését, ami pedig azt jelenti, hogy Walter 53 évesen, több mint 36 évnyi börtönt követen kiszabadult. Mint kiderült, ez volt az USA történetében az ötödik leghosszabb jogtalan bebörtönzés.

Felsorolni is lehetetlen, hogy a 36 év alatt mikről maradhatott le Walter, amíg a börtönben volt. Ez idő alatt felbomlott a Szovejtunió, megtörtént 911, egymás után három olimpián is nyertünk vízilabdában, sőt olyan dalok jöttek ki, mint a Gangnam Style, vagy éppen a Despacito, sőt időközben egy világjárvány is végigsöpört a földön.

Lényeg, hogy kint van!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: