2022. 08. 23., Kedd, 09:51

Világbajnok lett Karma, a magyar mentőkutya

Magyar mentőkutya, Karma állhatott a dobogó legfelső fokára Olaszországban, az augusztus 16-21. között megrendezett I. Egyéni FCI Mentőkutya Világbajnokságon, közölte Facebook oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A malinois fajtájú, hétéves mentőkutya gazdája a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában dolgozó Leczki Sarolta címzetes tűzoltó főtörzszászlós most biztosan nagyon büszke, hiszen Karma a legmagasabb összpontszámot elérve előzte meg osztrák és dán kollégáit. A megmérettetésen a 18 országból érkezett kutyás csapatok, három fázisban - nyomkövetésben vagy területkutatásban vagy romkutatásban - mutathatták meg tudásukat.

A magyar csapat tagjait a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége delegálta a világversenyre, a kiutazó team szakmai irányítását pedig, a MEOESZ tagszervezeteként, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat koordinálta. A versenyzők felkészítésében a Pécsi Mentőkutyás Egyesület, valamint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vett részt.

Ügyes!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: