2022. 08. 23., Kedd, 11:57

Íme a matekképlet, ami megmutatja, mikor törik össze a mécses a gyerkőcnél a kocsiban

via

Egy statisztikus megalkotta azt a matematikai képletet, amellyel megjósolható egy gyermek az autó hátsó ülésén várható dührohamának esélye és időpontja.  

Dr. James Hind, a Nottingham Trent Egyetemről úgy véli, hogy a várható hiszti ezzel a képlettel számítható ki:

T = 70 + 0,5E + 15F - 10S 
 

Megállapította, hogy egy átlagos gyereknek átlagosan 70 perc után omlik össze egy hosszú autóút során. De a hiszi várható időpontja csökken minden perccel, amikor egy gyermeket szórakoztatják (E), míg az nassol (F) és szintén segíthet 15 perces szünetet tartunk.  Ha azonban testvérek (S) vannak az autóban, az 10 perccel sürgeti meg azt a bizonyos mécses törést. 

Dr. Hind kutatását az LV+ Britannia Rescue-val együtt dolgozták ki, 2000 szülő válaszai alapján.  Kiderült, hogy egy átlagos gyerek 32 perc kocsikázás után kérdezi meg először azt a bizonyos mondatot:

Ott vagyunk már?

Aztán ezt még átlagosan háromszor kérdezik meg. Hind szintén kiderítette, hogy a hiszti legfőbb okozója a szülők 68%-a szerint az unalom, az út hossza (62%) és a gyerek éhségszintje (57%). Ezek alapján két gyerek rágcsa és bármiféle szórakoztatási lehetőség nélkül 40 perc alatt eljut a teljes összeomlásig. Pro tipp a tanulmány szerint: kisebb pihenők beütemezésével újraindul a hisztiméter. 

Nektek van valami türkkötök?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: