2022. 08. 08., hétfő, 10:17

Ma van a Nemzetközi Macskanap - Így ünnepeld!

2020-ban az International Cat Care nevű szervezet vette át a Nemzetközi Macskanap kezelését a Nemzetközi Állatjóléti Alaptól, amely 2002-ben hívta életre az eseményt. A Nemzetközi Macskanap minden évben augusztus 8-án esedékes, a célja pedig az, hogy felhívja a figyelmet a cicák védelmére és a megfelelő gondozásra.

Szinte az egész világ dorombol!

A cicák az egész világot meghódították! Tudtad, hogy már ők a legnépszerűbb háziállatok?

A PDSA 2020 februári kutatása szerint már többen tartanak macskát az Egyesült Királyságban, mint kutyát (10,9 millió cica, 10,1 millió kutya)

Kínában is hasonló a helyzet, ahol a kisállattartás egyre népszerűbb. Egyes becslések szerint 2022-re az országban 171 millió macska, illetve 136 millió kutya fog élni gazdiknál. A Föld macskapopulációja körülbelül 600 millió lehet, ebből Magyarországon nagyjából 3-4 millió egyed él. Szóval mi is lehetne jobb alkalom a Nemzetközi Macskanapnál, hogy még boldogabbá tedd a kedvencedet, és még szorosabbra fűzd a barátságotokat?

 

Az új TikTok kihívás áldozatai a macskák, akiknek ez közel sem vicces - VIDEÓ

Az új TikTok kihívás áldozatai a macskák, akiknek ez közel sem vicces - VIDEÓ

A rohamléptékkel növekedő közösségi felületen rendre megjelennek különböző trendek, melyeket egyre többen próbálnak ki maguk is. Ezek közül vannak viccesek, ötletesek de természetesen veszélyesek, vagy épp bántóak.

Hogyan ünnepelheted a cicádat?

Mindannyian imádjuk a cicákat, és igazán megérdemlik, hogy ünnepeljük őket a sok öröm miatt, amivel kitöltik a hétköznapjainkat. Egy cica befogadása, és gondozása természetes, ösztönös az ember számára. Tudjuk, hogy néha kicsit túlságosan függetlenek, makacsak tudnak lenni, és a változást sem szeretik, de szerencsére a testbeszédükkel sok mindent elárulnak nekünk, így sokkal könnyebb fenntartani a boldogságukat, és úgy alakítani az otthonunkat, illetve a napirendünket, hogy az egy cicának is megfeleljen.

 

A Nemzetközi Macskanap alkalmával tehát örvendeztesd meg a cicádat, vagy magadat és a családodat a következőképp:

  • Sokat jelenthet egy kis extra együtt töltött idő. Például játsszátok cicád kedvenc játékát egy kicsit több ideig a szokásosnál!
  • Légy kreatív, és találj ki egy új játékot, ami a kedvenced természetes ösztöneire, kíváncsiságára hat! Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég, ha csak szerzel egy kartondobozt, és beleteszel pár jutifalit, és máris indulhat a kincsvadászat
  • Bújjatok össze a kanapén, és kényeztesd kedvencedet! Simogasd a fülei körül, hiszen ott szereti a legjobban!
  • Rajzolj neki mókás arckifejezéseket!

 

 

Miáu!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: