2022. 08. 05., péntek, 09:39

Ismételten lefújták a Balaton-átevezést, idén már meg sem tartják

A várható szeles időjárás miatt döntöttek így a szervezők.

Csütörtökön a szervezők lefújták a pótnapra tervezett Balaton-átevezést is, miután a várható szeles időjárás nem lenne elég biztonságos az esemény megtartásához. Mint azt mi is megírtuk, az eredeti időpontban olyan esőzés volt, hogy akkor nem lehetett volna átevezni a tavat, így akkor a szervezők úgy döntöttek, hogy augusztus 6-ra teszik át a programot.

A tervek szerint augusztus 6-án pótolják a Balaton-átevezést

A tervek szerint augusztus 6-án pótolják a Balaton-átevezést

Hétvégén, a szombati nagy esőzés miatt elhalasztották a Balaton-átevezést, úgy néz ki most hétvégén pótolhatják.

A Hervis Balaton-átevezés szervezői a közleményükben azt írták, hogy szombaton és vasárnap folyamatosan hűvösebb levegő áramlik a térségbe, amely több napig tartó szeles időjárást hoz magával. A napközben megnövekvő felhőzetből pedig a déli óráktól egy-egy zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Mindezek tudatában az OMSZ-szel és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal történt egyeztetést követően, a szervező Magyar Kajak-Kenu Szövetség – tekintettel a nevezők biztonságára – úgy döntött, hogy törli a 2022. évi Balaton átevezést.

 

Ez sajnos azt is jelenti, hogy az eseményt ebben az évben nem fogjuk megrendezni. Természetesen a nevezési díjak zárolását feloldjuk, így a már nevezetteknek a nevezési díj visszautalásra kerül! Köszönjük szépen mindazok türelmét, és együttműködését, akik az elmúlt időszakban velünk együtt hittek abban, hogy ezt a fantasztikus hangulatú eseményt meg tudjuk tartani! Bízunk abban, hogy jövőre az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és újra megrendezhetjük az ország egyik legnagyobb és leghangulatosabb szabadidősport eseményét!

Bízunk benne, hogy jövőre sikerül megrendezni az egyik legnépszerűbb balatoni eseményt és nem fog közbeszólni az időjárás!

 

Ti mentetek volna?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: