2022. 08. 02., kedd, 09:28

Lesz tűzijáték augusztus 20-án Kaposváron

A Kulturális Központ Facebook oldalán osztotta meg állami ünnepünk kaposvári programjait.

Két helyszínen is lehet majd ünnepelni augusztus 20-án Kaposváron, a délelőtti szokásos ünnepi műsorok és koszorúzások a Kossuth téren 9.30-kor kezdődnek majd, míg a Városligetben 19 órától a Somogy Táncegyüttes ünnepi műsora adja meg az alaphangot, 20.15-kor Táncház lesz a Somogy Zenekarral és Somogy Táncegyüttessel, 20.45-kor az Urban Verbunk - Rózsa Story következik, 22 órától pedig az elmaradhatatlan tűzíjáték zárja majd az állami ünnepet.

Az idei évben minden eddiginél többen kérdőjelezték meg az ünnepi tűzijáték szükségességét tekintve, hogy milyen gazdasági helyzettel szembesültünk 2022-ben. Az ország több pontján is bejelentették, hogy nem tartanak idén tűzijátékot, köztük Siófok, Pécs, Salgótarján, Tapolca, Szentes, Sümeg, Székesfehérvár, Miskolc és Törökbálint is jelezte, inkább másra fordítják a pénzt a durrogtatás helyett. Természetesen mi is feltettük a kérdést olvasóinknak, amelyre 2.000-nél is több válasz érkezett, a közel 1.000 Facebook kommentről már nem is beszélve, amelyek 97 százaléka nem tartotta volna meg idén a tűzijátékot. 

Olvasóink 97 százaléka szeretné, ha Kaposváron is elmaradna az ünnepi tűzijáték

Olvasóink 97 százaléka szeretné, ha Kaposváron is elmaradna az ünnepi tűzijáték

Egyre több vidéki nagyváros mond le az augusztus 20-ra tervezett ünnepi tűzijátékról, hogy az erre fordítandó összeget a jelenlegi gazdasági helyzetben másra fordíthassák.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: