2022. 08. 02., Kedd, 13:41

Bővül a biker szekció Kaposváron - Pumptrack pálya épül a Városligetben

Újabb fejlesztésre adta a fejét az önkormányzat a Városligetben, hiszen a tervek szerint hamarosan egy Pumptrack avagy Pumpaparkkal bővül majd a sportfelhozatal.

Ha első hallásra nem nagyon vágod miről van szó nyugodj meg, nem vagy vele egyedül. A pumptrack egy elég új sportág, melynek lényege, hogy egyfajta pumpáló mozgást kell végezni testünkkel a kerékpáron, hogy azt lehetőleg tekerés nélkül tudjuk végighajtani a pályán. Országszerte egyre több hasonló pályát találni, ebből készül most egy új Kaposváron is.

A Városliget autómosóval szembeni területe volt eddig az egyetlen rész, amely magántulajdonban volt itt, ennek tulajdonosa pedig egykor még 30 millióért kínálta az önkormányzatnak. Ezt most 6 millióért tudta megvásárolni a város, és úgy döntött, a kaposvári fiatalok kérését teljesítve egy úgynevezett Pumpaparkot húz itt fel.

A kaposvári fiatalok kerestek meg minket, hogy bővítsük Kaposváron a kerékpáros infrastruktúrát a kerékpárutakon valamint a Tekergőkön kívül is. Ennek most eleget téve, 73 millió forintból épül fel a területen egy pumptruckra alkalmas pálya, mely a teljes tereprendezést is magában foglalja - mondta a sajtótájékoztatón a polgármester.

A tervek szerint a területet szeptember 30-tól veszik uralmuk alá a bicajosok.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: