2022. 08. 01., hétfő, 09:13

Drága kör volt! Menekülés közben potyogott ki táskájából négy üveg whisky

A huszonéves kaposvári férfi sorozatban követett el lopásokat Kaposváron, mígnem az egyik eset rablássá fajult.

Felfüggesztettje alatt sem hagyott fel hobbijával

A büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfi nagyobb áruházak, illetve áruházláncok üzleteire specializálódott, melyekből parfümöket, kozmetikai cikkeket, illetve drágább szeszes italokat lopott el általában egyedül, de az egyik alkalommal volt társa is.

 

A kedvenc boltjába négyszer is visszatért

A vádlott által elkövetett lopássorozatból szinte egyik ismert kaposvári üzletlánc sem maradt ki; sőt volt olyan sértett cég, amelynek háztartási cikkeket áruló boltjába négyszer is bement lopni.

Lebukott, ráadásul a 4 üveg whisky is kárba ment

Egy másik cég üzletéből már két alkalommal lopott sikeresen szeszes italokat a férfi, mire a bolt biztonsági szolgálata fokozottan figyelni kezdett rá, ezért amikor a vádlott harmadszorra is jött megsarcolni a boltot, a biztonsági őr még az áruház elhagyása előtt feltartóztatta őt.

A lopáson tetten ért férfi előbb együttműködést színlelt, de amikor látta, hogy nem fog tudni elmenekülni, hirtelen két kézzel meglökte a biztonsági őrt, és az eladótéren keresztül kifutott az üzletből, azonban a rablásba fordult cselekmény végül nem volt sikeres, mivel a táskájába rejtett négy üveg whisky a menekülés közben összetörött.

Az ügyészség a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, míg társával szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

A vagyonőr elől menekülő vádlottról a fényképet az egyik üzlet biztonsági kamerája rögzítette.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: