2022. 07. 30., Szombat, 14:09

Szombat déltől csak a magántulajdonú autók tankolhatnak 480 forintos, kedvezményes üzemanyagot

Szombat délelőtt tartottak kormányinfót, amelynek központi témája az energiaválság volt. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: a kormány felszabadítja a stratégiai készletek egy részét, miután leáll a Mol százhalombattai finomítója, illetve a lakosságon, a taxisokon és a mezőgazdasági erőgépeken kívül mindenkit kizárnak a 480 forintos kedvezményes tankolásból, így a céges autókat is.

A 480 FORINTOS KEDVEZMÉNYES GARANTÁLT ÁRAT SZOMBATON DÉLTŐL A MAGÁNTULAJDONÚ GÉPJÁRMŰVEKNEK, A TAXIKNAK ÉS A MEZŐGAZDASÁGI GÉPEKNEK ENGEDÉLYEZIK.


A rendelet szerint az üzemanyag nem hatósági áras termék, ha azt

  • külföldi rendszámú jármű,
  • a személygépkocsival díj ellenében végzett közúti személyszállításról szóló 176/2015. (VII. 7.) Korm. rendelet szerinti személytaxi-szolgáltatást nyújtó jármű kivételével a jármű forgalmi engedélye szerint nem természetes személy által üzemeltetett jármű vagy
  • nem az üzemanyagtöltő állomáson töltött jármű üzemanyagtankjának töltése céljából értékesítik.

A benzinkút üzemeltetője lesz jogosult 

A GÉPJÁRMŰ FORGALMI ENGEDÉLYÉNEK  SEGÍTSÉGÉVEL LEGALÁBB A TÖLTÖTT GÉPJÁRMŰ RENDSZÁMÁT, GYÁRTMÁNYÁT, TÍPUSÁT, SZÍNÉT ÉS ÜZEMBENTARTÓJÁT ELLENŐRIZNI, HOGY MEGBIZONYOSODJON RÓLA, JOGOSULT-E AZ ILLETŐ HATÓSÁGI ÁRON TANKOLNI.

A kis benzinkutak átmeneti állami támogatásért folyamodhatnak december 31-ig az ellátásbiztonság érdekében. Ennek összege nem haladhatja meg a 400 000 eurónak megfelelő forintot.

   

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: