2022. 07. 20., Szerda, 07:00

Szombaton tartják a 27. Budapest Pride Felvonulást

via

Új útvonalon, a pesti rakparton, a Duna mellett fog vonulni az idei Pride menete.

Zene, tánc, szeretet, elfogadás. Most hétvégén, július 23-án tartják a 27. Budapesti Pride Felvonulást. Az útvonal azonban idén nem a megszokott belvárosi séta lesz, hanem a pesti oldalon, a Duna mentén fognak végig vonulni a résztvevők. Ezzel kapcsolatban a szervezők úgy fogalmaztak, hogy

A szeretetnek, az elfogadásnak nem csak egy útja van! Idén ezért is rendezzük a 27. Budapest Pride Felvonulást egy csodás, vízparti helyszínen, világörökségi környezetben. Ahova tartozunk.

A felvonulás szombaton koradélután 14.00-kor kezdődik és este 20.00-kor ér véget majd. A menet vége a Szabadság téren lesz, ahol számos program várja majd az érdeklődőket, nagyjából délután ötre érkezik majd oda a tömeg. A beszédek 17.00-tól kezdődnek, lesz koncert és több performansz is, a Civil Faluba kitelepül a magyarországi civil szervezetek színe java. A hangulatot pedig egészen 20.00 óráig a Bianca+Lujza DJ duó tartja szinten a lombos fák alatt és a puha gyep felett.

Idén rekordszámú, 54 nagykövetség és kulturális intézet állt ki a 27. Budapest Pride Felvonulás mellett, és biztosítottak támogatásukról. Az említettek egy közös nyilatkozatot is kiadtak, amelyben azt írták, „a sokszínűség megünneplése fontos módja annak, hogy előmozdítsuk az emberi jogok tiszteletben tartását. A Budapest Pride a régióban a leghosszabb múltra tekint vissza az ilyen rendezvények közül, és kiemeljük szerepét az egyenlő bánásmód és a társadalmi elfogadás előmozdításában minden LMBTQI+ személy számára, hozzájárulva egy nyitottabb, igazságosabb, befogadóbb és egyenlőbb társadalom megteremtéséhez.”

Szeressük egymást!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: