Egy falat Vokál a Balatonon - A főváros egyik legnépszerűbb egysége költözött Lellére!

2022. 07. 13., Szerda, 11:00

Egy falat Vokál a Balatonon - A főváros egyik legnépszerűbb egysége költözött Lellére!

A fővárosban gyakran megfordulók vagy épp a gasztro vonalat éles szemmel követő olvasóink számára ismerős lehet a Vokál név, hiszen Budapest egyik népszerű egysége már évek óta ontja magából a jobbnál jobb fogásokat Nyúzó Imre tevékenységének hála. A számos elismeréssel és sikeres egységgel rendelkező egykori rockénekes most Balatonlellét vette be, ahol az egykori LIDO helyén próbál most szerencsét. Ezt a saját szemünkkel kellett látnunk.

- Úgy tudom, nem teljesen ismeretlen számotokra Balatonlelle.

Nyúzó Imre: - Így van, mi éltünk itt nagyjából 5-6 évet korábban, nem teljes időben, de az év nagy részét, úgy 4-5 hónapot mindig itt töltöttünk. Az éttermek sem ismeretlenek számomra, hiszen besegítettem több helyen is ha kellett, így vannak már tapasztalatok, emlékek innen, tudom ki, mivel és hol várja a vendégeket. Nem is nagyon lehet olyat csinálni, amit még senki sem csinált itt.

- Ennek tudatában akkor mivel vetted rá magad, hogy visszatérj a Balaton déli partjára?

- Talán azzal tudtam saját magamat meggyőzni amiért a Food Truck-ünk is van, amivel járjuk a fesztiválokat. Amikor nyáron leürül Budapest - hiszen ilyenkor mindenki nyaralni megy, a Balatonon van vagy épp fesztiválozik - akkor ne szenvedjenek már hiányt a Vokálos ízekből! Ugyan Budapesten továbbra is működünk, de mostantól a Balatonon is jelen vagyunk, itt pedig ugye nincsenek távolságok, így aki épp nyaral vagy pihen, pillanatok alatt Balatonlellén tud teremni, ha épp egy jót akar kajolni. Megyünk a vendégek után! Oda megyünk, ahol a vendégeink vannak, ha épp a fesztiválon, akkor a Food Truck érkezik, ha pedig a Balatonon, akkor maga a Vokál, csak most épp Balatonlellén!

- Ez igazából egy borbár/kávézónak indult reggelivel, szendvicsekkel, különös figyelmet fordítva a kávékra, hiszen nézd csak a felszerelést: 4 őrlővel durrantjuk a rock’n’rollt, kávéügyileg még mindig ott vagyunk! De ugye én nem vagyok barista, sem báros, én szakács vagyok és a konyhából indulok ki. Ez a része nem nagyon létezett, így alakítottunk, hoztunk egy BBQ smokert a teraszra és összekötöttük a kellemest a hasznossal.

A húsok itt kint készülnek a teraszon, elárasztva ínycsiklandó illatokkal a környéket, úgymond bedobjuk a csalit, majd a konyhában befejezzük a varázslatot. A smokerem heti több alkalommal is pörög, hiszen tudod, egy jó marhaszegy akár 12 órát is eltölt bent, de az oldalasok is 5-6 órát fekszenek!

- Ha már marhaszegy és oldalas, nézzünk rá kicsit az étlapra, jól látom, a díjnyertes fogásaid is megtalálhatók rajta?

- Bizony, a Burgert le kellett hozni, hiszen egy elég híres sorról van itt szó, az egyik több díjat is nyert Budapesten sőt, az Év Burgere is volt. Ebből hoztunk Sajtburgert, a Fux burgert, a Gombás hamburgert, a Dupla húsosat és a Beyon meat burgert, ami egy vega kiadás. Szendvicsek között érkezett a pulled pork szendvics és a marhaszegyes szenyó tükörtojással. A másik még amit kiemelnék a hortobágyi gulyáslevesünk amiről ódákat zengenek, ez ugye klasszik, burgonyát és húst tartalmaz a felesleges répa és zöldségeken kívül ami amúgy jó ha van, de mi inkább hússal pótoljuk azt a mennyiséget! 

És természetesen egyenesen a smokerből jöhet az oldalas, a tarja steak, a csirkemell, a marhaszegy, a kolbász, a 2 személyes BBQ tál vagy épp a chilis bab, van választék! Innen éhes ember még nem távozott és nem is fog!

- Ahogy látom azért megmaradt a reggeli is. A budapestihez alakítottad egyébként a kínálatot?

- Ezt nem mondanám. Nagyon fontos, hogy olyat ne csinálj, amire nem alkalmas a konyhád, inkább ehhez képest alakítottuk a kínálatot. Ez itt nem alkalmas egy fine dining kínálathoz, a Balatonon pedig nem is akartuk ezt túlgondolni.

Nem akartunk mi pizzát sütni, sütik azt itt 5 ezren, nem akartunk halászlevet sem készíteni, hiszen itt a halasnál nagyon jó a halászlé. Ő ahhoz ért, csinálja azt, én ehhez, én ezt csinálom. Tudod kézenfekvő volt, hogy mi a BBQ-t nyomatjuk, nekünk ez a legpengébb!

- De azért figyeltünk a vendégekre is, egyre többen keresik a gluténmentes dolgokat, így azokat is felvettük az étlapra, de ugyanúgy találhatók nálunk akár a keto akár a paleo diétába illeszkedő fogások is.

És ha jól tudom, nem csak a nyári szezonban kell veletek számolni.

- Így van és ez nagyon fontos! Egész évben nyitva leszünk, ez a nyár utáni időszakot is magában foglalja. Erre az időszakra készülünk majd különböző rendezvényekkel is, amelyeket nyáron nehézkes megtartani a szabadtéri színpad és az azon felcsendülő nem épp varázsfuvola előadások közelsége miatt.

Ettől függetlenül a nyarat követő szezonban hétvégente jönnek majd a haverok sőt, jelezték is már felém hogy mi lenne, ha durrantanánk itt valamit, legyen az a Ganxta Zoli, a Szekeres Bandi vagy a Juhász Marcika. Készülünk ezerrel!

Akkor az itteni Vokál név mögött tényleg téged találhatunk majd.​

- Nem csak a nevem adtam hozzá, hogy aztán máshol legyek. Én vagyok lenn, én sütök, én főzök, most Budapesten kevesebben vagyunk de megy az ott is. Fontos kiemelni, ez itt a Vokál testvérüzlete, így most itt kell lennem. Ez is olyan mint ott, egy laza közeg, ahol fesztelenül jól érhezheti magát az ember, különleges ételekkel és italokkal vegyítve. Mi kellhet még? Sőt, ha minden jól megy, hamarosan már Vokál BBQ Fröccsöntőként futunk tovább, ez kicsit fiatalosabb, modernebb, kicsit lazább. A fröccsteraszra hajaz ugye a rengeteg bor és sok-sok sörfajtának hála. Utóbbiakból behoztuk a kézműveseket és a Balaton környéki üzemek termékeit is, amelyek kifejezetten passzolnak is a BBQ füstös ízéhez, befrissíti őket, úgyhogy te is csak nyugodtan egy ilyen kombót kóstolj meg!

Így is tettem, és nem is bántam meg sőt. Ha Balaton és BBQ, csak az új Vokál jöhet szóba Balatonlellén!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: