2022. 07. 11., Hétfő, 09:20

Egy tengeri szörny felfalta a fagylaltomat! - 30 éves trauma után újra elérhető a Kacsamesék

1993. december 12-én hunyt el Antall József miniszterelnök. Közel 30 éve, 1993. december 12-én megszakították a Kacsameséket és közel 30 év után végre megnyugodhat a Kacsamesék traumáját hordozó generáció. Végre megtudhatjuk, mi történt Dagobert bácsi fagylaltjával. 

Köszönet érte a Disney+ nak, hiszen a június óta hazánkban is működő szolgáltató műsorában elérhető a világ leggazdagabb kacsájának kalandjait bemutató sorozat, bizony még az a bizonyos 1993. december 12-én sugárzott epizód is, amelyet Antall József miniszterelnök halála miatt szakítottak félbe - ezt később sem adtak le a köztévén. Na de most: A gonosz bálna eredeti szinkronnal, gyászinduló nélkül, teljes egészében megnézhető a streaming-oldalon.

Egy generáció közös traumája:

Egy egész generáció közös vakuemléke lett a Kacsamesék közel 30 éve megszakított adása. Százezrek emlékezetébe beégett, amikor 1993. december 12-én délután félbeszakították Antall József halálhírével a gyerekek kedvencét. A gyászhírt a Magyar Televízió egyes csatornáján vetített Kacsamesék című rajzfilmsorozat A gonosz bálna című epizódjának félbeszakítása után jelentette be Boross Péter. A megszakítást megelőző utolsó jelenetben a dühös Dagobert bácsi az asztalon ugrálva azt kiabálta:

Egy tengeri szörny felfalta a fagylaltomat!

Ezt követően, 18:08-kor a kép elsötétült, de még lehetett hallani Niki, Viki és Tiki hangját, akik le akarták fogni a dühös nagybácsit. Majd jött a horror: több percenkeresztül Chopin Gyászindulója szólt. Az esemény nagyon hirtelen történt, ráadásul az epizód izgi részén. Hát így okozott a gyerekekben évtizedekkel később is könnyen felidézhető vakuemléket (2.40-től).

Bár mi még nem voltunk érintettek, de ettől a zenétől még minket is kiráz a hideg. Mélyen együttérzünk a kacsamesék generációval, szóval itt a jóhír: most majd minden kiderül!

Irány a Disney+!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: