2022. 07. 06., Szerda, 09:36

Saját otthonában verte meg idős apósát, csak a szerencsén múlt, hogy nem halt bele

A férfi szidalmazni kezdte a nagyot halló, idős apósát, aki nem értette mit mond neki, ezért közelebb ment hozzá. Ekkor a férfi többször megütötte, majd a földre lökte, és fejbe rúgta az idős férfit.

A vádirat lényege szerint a vádlott – a volt párjával közös, anyjával és annak szüleivel lakó - kisgyermekét látogatta meg 2021 augusztusában a Nagyatádhoz közeli faluban. A ház udvarán tartózkodó férfi a látogatás végén - előzmény nélkül - szidalmazni kezdte a nagyot halló, idős sértettet, aki a vádlott közelében, a teraszon pihent. A sértett azonban nem értette, hogy mit mondott neki az unokája apja, ezért odament hozzá. Az indulatos terhelt ekkor ököllel többször fejen ütötte az idős férfit, majd a földre lökte, ahol a fejénél meg is rúgta, végül az utcán parkoló kocsijába ült és elhajtott.

A sértett másnap fájlalta a fejét, szédült, nehezen kapott levegőt, ezért a hozzátartozói kórházba vitték. Az idős férfi a vádlott bántalmazása következtében nyolc napon túl, hat-nyolc hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett, mivel koponyáján vérömleny alakult ki, valamint keményagyhártyájánál is vérgyülem képződött. Az életveszélyes állapot elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: