Évről évre drágulnak a gyümölcsök, idén pedig az sem segíti a dolgokat, hogy egy elég erős infláció tépázza a gazdaságunkat. Mindez pedig még a lekvárfőzésben is megérződik!
Legyen szó termelői piacról, útszéli bódéról vagy szupermarketről, a gyümölcsök árai idén nyáron is elég magasak. Az agárinform.hu nagybani árakat összehasonlító táblázata alapján pl. 1 kiló áfonya ára 1600-2000 Ft körül mozog, míg a málnáért nagyjából 1800 Forintot (1kg), a kajszibarackért 800 Forintot (1kg), míg a szilváért kb 550 Forintot (1kg) kell kipengetnünk.
Persze előnyben vannak azok, akik otthon a kertjükben meg tudják termelni ezeket a gyümölcsöket, de akiknek erre nincsen lehetőségük, nekik igencsak a zsebükbe kell nyúlni, ha lekvárt szeretnének főzni. Bár a jó magyar közhely szerint, gyümölcsből nem lekvárt kell főzni, hanem pálinkát, de hát valljuk be, az sem egy olcsó mulatság.
Nektek mi a bevált recept, hol veszitek a gyümölcsöt?