2022. 06. 09., Csütörtök, 09:29

Közel 20 millióval húzott le gyümölcstermelőket egy somogyi duó

A két férfi több tonna gyümölcsöt vett át a termelőktől, de eszük ágában sem volt kifizetni.

Az 52 és 27 éves vádlottak 2021 nyarán rendszeres jövedelemmel nem rendelkeztek. Négy termelőt is átvertek úgy, hogy nagyobb mennyiségű gyümölcs – kajszibarack, sárgadinnye és cseresznye – megvételére tettek ígéretet, de kifizetni már ekkor sem akarták.

Miután a gyümölcsöt az eladóktól megszerezték és eladták, a befolyt összeget saját céljaikra fordították, az eladók által kiállított számlákat – amelyeket később, átutalással kellett volna megfizetniük – nem fizették ki, hanem egyszerűen felszívódtak, elérhetetlenné váltak. Ezzel a módszerrel négy sértettnek összesen 19.191.777 forint kárt okoztak

A bűncselekmények során a szerepeket is felosztották egymás között: az idősebb a korábbi munkáltatójától nála maradt bélyegzőt felhasználva, magát ennek a cégnek a képviseletében eljáró személynek kiadva kötött valótlan tartalmú szerződéseket az eladókkal, így neki több rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt is felelnie kell.

Az üzletek megkötésekor a fiatalabb vádlott is jelen volt, és magát a társa által színleg képviselt cég alkalmazottjának kiadva a gyümölcs rakodásában, elszállításában és értékesítésében vett részt

A sértettek feljelentését követően a fonyódi nyomozók rövid időn belül azonosították és őrizetbe vették az elkövetőket, akiknek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

Az ügyészség velükl szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: