2022. 06. 02., Csütörtök, 13:11

Legális lesz a kokain és a heroin Kanadában

Ideiglenesen több kábítószert is lehet majd kis mennyiségben birtokolni a kanadai Brit Columbiában – írja a BBC. 

Kanada bejelentette, hogy ideiglenesen dekriminalizál néhány tiltott kábítószert, persze csak kis mennyiségben, és persze mindez egyelőre egy hároméves próbaidőszak.

 A felnőttek összesen 2,5 gramm opioidot, kokaint, metamfetamint és MDMA-t birtokolhatnak majd. 

Bár ezek az anyagok továbbra is illegálisak maradnak, de akiknél személyes használatra találnak, nem tartóztatják le, nem emelik vád alá, és nem foglalják le a cuccot. Ehelyett tájékoztatást kapnak az elérhető egészségügyi és szociális szolgáltatásokról.

Ezt azért tesszük, hogy életeket mentsünk, de azért is, hogy a kábítószer-fogyasztóknak méltóságot és választási lehetőséget biztosítsunk.

Carolyn Bennett mentális egészségügyi és szenvedélybetegségekért felelős miniszter szerint a hosszú éveken át tartó ideológiai ellenállás rengeteg emberéletet követelt: tavaly több mint kétezren haltak meg túladagolásban - többek között ezért döntött úgy, hogy kérik egyes kábítószerek büntetőjogi mentességet.

Az európaiak több mint fele támogatná a marihuána legalizálását

Az európaiak több mint fele támogatná a marihuána legalizálását

A Curaleaf április 7-én tartott közvélemény-kutatása szerint, az európai lakosság több mint fele támogatja a kannabisz felnőttkori fogyasztásának legalizálását, egyharmaduk pedig vásárolna is belőle.

A programnak van néhány kivétele, amelyek nem vonatkoznak az általános és középiskolákra, a gyermekgondozási létesítményekre, a repülőterekre vagy a kanadai hadsereg tagjaira.

A tesztidőszak 2023. január 31-től 2026. január 31-ig tart majd. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: