2022. 06. 02., Csütörtök, 12:16

Johnny Depp megnyerte a pert Amber Heard ellen

via

Az április 11-én indult per hat hétig tartott, végül elsöprő győzelmet hozott Johnny Deppnek.

Az elmúlt hat hétben a csapból is Johhny Depp és exfelesége Amber Heard pere folyt, melyet Depp indított volt felesége ellen, becsületsértés ügyében. Történt ugyanis, hogy a pár mindösszesen két éves (2015-2017) házassága alatt, majd a botrányosra sikeredett válás során Amber Heard, az Aquamen női főszereplője azt állította, hogy exférje alkohol-és drog befolyásoltság alatt többször is bántalmazta őt. A válást követően Heard 2018-ban még a Washington Post véleménycikkében is megerősítette, hogy rendszeres családon belüli fizikális, lelki és szexuális bántalmazásnak volt kitéve. A kijelentés és a cikk hatására Johnny Depp számtalan szereptől és lehetőségtől esett el: pl.a Legendás Állatok film 3. részében a Warner Bros távozásra szólította őt fel, ezáltal jelentős anyagi hátrányt szenvedett el, karrierje derékba tört, amely által lelkileg is megzuhant.

A hathetes tárgyalássorozat során mindkét fél tanúk, szakvélemények, fotók-és hangfelvételek hadát sorakoztatta fel annak érdekében, hogy meggyőzzék az esküdtszéket arról, hogy a másik fél volt a kapcsolatban a bántalmazó. A bizonyítékok között egészen bizarr hang-kép és videófelvételek kerültek elő, amelyek mellett nehéz szó nélkül elmenni: többek között Amber Heard ürüléke, amelyet egy veszekedés után Johnny Depp ágyán hagyott,  Depp levágott újja, egy make up termék, amelyet Amber Heard állítólagosan az abúzusból származó sérüléseinek elfedésére gyakran használt (jóllehet ez e termék csak a pár válása után került piacra), fotók, amelyek meg voltak szerkesztve, de bizony napvilágot látott olyan hangfelvétel is, amelyen arról próbálja meggyőzni Amber Heard Johnny Depp-et, hogy nem ököllel ütötte meg egy konfliktus során, csak simán pofon vágta.

Az extrán hosszúra sikeredett per után közel három napig tanácskozott a héttagú esküdtszék, akik szerdán délután hozták meg az ítéletüket. Az ítélet értelmében minden vádpontban igazat adtak Johnny Deppnek, eszerint nem követett el erőszakot exfelesége ellen, ellenben Amber Heard becsületsértést követett el vele szemben, mely miatt összesen 10, 35 millió dollár kártérítést kell fizetnie. 

Na ki követte még?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: