2022. 05. 30., Hétfő, 09:32

Felavatták az első állványt Balatonalmádiban – Ingyen biztosítanak mentőmellényeket a gyereknek

via

Ingyenesen biztosít mentőmellényeket gyermekek számára az a mentőmellényállvány, amit vasárnap avatott fel a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Balatonalmádiban a település legnagyobb strandján.

A VMSZ várja további szponzorok jelentkezését, akik finanszíroznák újabb állványok megjelenését frekventált vízpartokon, nemcsak a Balaton partján, hanem országosan - áll a szervezet közleményében.

A legveszélyeztetettebb korosztály számára biztosítunk ingyenes mentőmellényeket, hogy biztonságban legyenek a vízpartokon. Egy szaladgáló kisgyerek nagyon könnyen belesik a kikötő mély vizébe, egy stégről a folyóba vagy a vízibicikliről a tóba, és pillanatok alatt elmerülhet- mondta Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke.

A vízmentők célja az, hogy a mentőmellény használata általánosan elterjedjen, és azt ugyanúgy magukhoz vegyék az emberek, amikor vízhez mennek, mint ahogy a cipőt is felveszik. Az ingyenesen kölcsönvehető mentőmellényekről szóló tervek megvalósítását cégek segíthetik egy-egy állvány örökbefogadásával. Az állványok egy nagy mentőmellényt mintáznak, figyelemfelkeltőek és egyben figyelmeztetőek is. Balatonalmádiban, az első ilyen állványon tizenkét különböző méretű, bevizsgált mentőmellényt helyeztek ki. Ez a felirat áll rajta: "Vedd el!, Vedd fel!, Viseld! Tedd vissza!". A mellények egyedi színűek, egyedi azonosítóval vannak ellátva, nem kaphatóak kereskedelmi forgalomban, így arra ösztönzik az embereket, hogy használat után tegyék vissza a helyükre.

A VMSZ a közleményben javasolja, hogy adjanak mentőmellényt a gyerekekre fürdéskor, SUP-ozáskor, gumicsónakázáskor vagy vízibiciklizéskor.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: