2022. 05. 27., Péntek, 11:18

Vádat emeltek Angliában Kevin Spacey ellen – Mégsem fog játszani a tatárjárásról szóló filmben

Vádat emeltek csütörtökön Angliában Kevin Spacey kétszeres Oscar-díjas amerikai színész ellen szexuális támadások gyanújával.

Az angol-walesi főügyészség különleges bűnügyekre szakosodott ügyosztályának tájékoztatása szerint Spacey-t három férfi ellen elkövetett négyrendbeli szexuális támadással vádolják, a vádpontok a 2005 és 2013 közötti időszakot fogják át. A CPS hivatalos közleménye szerint a vádemelés a londoni rendőrség által összegyűjtött bizonyítékok mérlegelése alapján történt.

Siker a Cannes-i Fesztiválon – Díjat nyert a magyar filmterv, a Marad az űr

Siker a Cannes-i Fesztiválon – Díjat nyert a magyar filmterv, a Marad az űr

Szabó Simon és Daoud Dániel filmterve, a Marad az űr nyerte el a legjobb kelet-közép-európai forgatókönyvnek járó Krzysztof Kieslowski-díjat, amelyet a 75. cannes-i fesztiválon adtak át.

Spacey ellen már 2017 novemberében is érkezett bejelentés a londoni rendőrséghez. A Scotland Yard annak idején nevek említése nélkül csak annyit közölt, hogy a külön parancsnokság alatt működő, elsősorban gyermekek elleni visszaélések és szexuális bűncselekmények felderítésére szakosodott ügyosztálya - Child Abuse and Sexual Offences Command - kezdte meg a vizsgálatot a bejelentés ügyében.

Az Index információ szerint a színész hiába írta alá a szerződést a magyar–mongol–angol koprodukció kapcsán, mégis lecserélik egy másik színészre.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: