2022. 05. 27., Péntek, 13:07

A szalmonellabotrány végére 3000 tonna Kinder csokit semmisítettek meg

Összesen több mint 3000 tonna Kinder terméket vontak vissza a piacról, miután áprilisban számos szalmonellás megbetegedés történt Európában.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az EU több tagállamában jelentettek Salmonella okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők, ás a belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek. 

Magyarországra is nagy mennyiségben érkezett a szalmonellával szennyezett Kinder csokikból

Magyarországra is nagy mennyiségben érkezett a szalmonellával szennyezett Kinder csokikból

Az EU több tagállamában jelentettek Salmonella okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők, ás a belga élelmiszerbiztonsági hatóság kivizsgálása alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek.

Vizsgálataink szerint a fertőzést feltehetően egy vajtartály szűrője okozta a belgiumi arloni üzemben, és fertőzött nyersanyagoktól, vagy emberektől származik – mondta Nicolas Neykov.

Európában több száz gyermek betegedett meg, Franciaországban 81-en, közülük huszonkettőt kórházban ápoltak, miután ettek a szalmonella baktérium által fertőzött Kinder csokikból. A Ferrero szerint a botrány miatt 40 százalékkal csökkent a cég forgalma húsvétkor és a kár több tízmillió euróra rúg. A piacról visszahívott 3000 tonna terméket megsemmisítették.

Ez volt az igazi Kinder meglepetés.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: