2022. 05. 25., Szerda, 09:39

Baltával verte szét testvére házát, majd felgyújtotta a sajátját a Kaposvár környéki férfi

A negyvenes éveiben járó Kaposvár környékén élő férfi előbb egyik testvére ingatlanában végzett baltás ámokfutást, majd felgyújtotta a saját házát.

A férfi hosszabb ideje haragos viszonyban volt a környéken élő testvéreivel. Idővel ez az érzés annyira eluralkodott rajta, hogy 2021 szeptemberében

egy fejszével a kezében megjelent egyik testvére házánál, ahol az ajtót betörte, majd a lakásban rombolni kezdett, összetörte a tv-t, a hűtőszekrényt és az étkező asztalt is, amivel közel félmillió forintos kárt okozott.

A vádlott megjelenésekor a lakásban tartózkodó sértett megijedt, és az ablakon keresztül menekült el a fejszével hadonászó férfi elől. A férfi ezután az esti órákig bujkált az őt kereső rendőrök elől, majd hazament, ahol

a hálószobájában található ruhaneműket és műanyag tárgyakat meggyújtotta, majd az így megindított tűzhöz közel elhelyezett egy nyitott szelepű PB gázpalackot azért, hogy az ingatlan teljes egészében leégjen.

Ezután felmászott egy közeli gyümölcsfára, és onnan figyelte a helyszínre érkező rendőrök, tűzoltók, illetve az oltásban segédkező civilek munkáját, akik 30 perc alatt megfékezték a lángokat, illetve megakadályozták, hogy a PB gázpalack felrobbanjon. A rendőrök ezután fogták el és vették őrizetbe.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: