2022. 05. 23., Hétfő, 13:28

300 fiatal judóst menekítettek ki Ukrajnából, Kaposvárra is érkeztek közülük

A Nemzetközi Judo Szövetség a kormány segítségével közel 300 gyermeket és kísérőiket menekített ki a háború borzalmai elől Ukrajnából. A fiatalok közül többet is Kaposváron helyeztek el - számolt be róla a kormányszóvivő a Facebook oldalán.

Szentkirályi Alexandra posztjában arról ír, hogy közel 300 gyereket és kísérőiket menekítettek ki Ukrajnából a Nemzetközi Judo Szövetség segítségével, akiket több megyei jogú városban, köztük Kaposváron szállásoltak el. Az ifjú judósok nem az első menekült sportolók városunkban, korábban már úszók is érkeztek hozzánk.

A kormányszóvivő kifejtette, hogy látogatása során volt szerencséje beszélgetni az edzőkkel is, akik hálásak a segítségért és a barátságos fogadtatásért amit itt kaptak. A képek tanúsága szerint Szentkirályi Dér Tamással, Kaposvár alpolgármesterével együtt látogatta meg a sportolókat.

Köszönet Kaposvárnak, köszönet a gyerekek elhelyezésében részt vevő megyek jogú városoknak, a karitatív szervezeteknek és az önkénteseknek is - zárta sorait.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: