2022. 05. 16., Hétfő, 09:21

Somogyra is kiadták a figyelmeztetést, zivatar, jégeső is jöhet

Hétfő délután, estefele a Dunántúlon erőteljesebbé válhat a gomolyfelhő-képződés, amelyből a nyugati megyékben záporok, zivatarok alakulhatnak ki, de a jégeső sem kizárt. Öt megyére egyes fokozatú, citromsárga figyelmeztetést adott ki az OMSZ. Keddre a hidegfront is megérkezik.

Hétfő délután a Dunántúl nyugati felén alakulhatnak ki zivatarok, melyeket viharos széllökés (jellemzően 60-70 kilométer per órás), intenzív csapadék (helyenként akár a 20 millimétert is meghaladhatja), valamint jégeső kísérhet

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul, kedd hajnalra azonban 11 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Keddre hidegfront érkezik élénk, erős, helyenként viharos északnyugati széllel, többfelé futó záporokkal, zivatarokkal. Pár fokot visszaesik a hőmérséklet, de a legtöbb helyen még 24 és 30 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Szerdán már csak néhol délelőtt fordulhat elő egy-egy futó zápor, emellett országszerte sok napsütésre számíthatunk. Délután 18-23 fokra van kilátás.

Csütörtökre veszít erejéből a szél, de még többfelé lehet élénk, keleten néhol erős. Napos, száraz időben lesz részünk. Melegszik az idő, délután 21-26 fokot mérhetünk. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: