2022. 04. 28., Csütörtök, 09:39

Elon Musk ezúttal a Coca-Colát nézte ki magának, amibe visszatenné alapanyagként a kokaint

Nagyon szívesen írnánk, hogy a világ leggazdagabb embere viccel, de mikor viccnek hitte az egész világ, hogy megvenné a Twittert, akkor is meglepetést okozott.

Abból a bizonyos elit körből, akiket csak a világ leggazdagabb embereiként emlegetünk minden bizonnyal a Tesla és SpaceX tulajdonos Elon Musk neve pörög a közösségi felületeken most a leginkább. Musk a Twitteren sok elképesztő balgaságot tud összehordani, legalábbis sokan így tartották, mígnem a legutóbbi vad ötletét, miszerint megvenné a Twittert be nem váltotta a héten.

Nos, a legújabb kijelentése szerint következőnek a Coca-Cola cégét venné meg, az üdítőitalokba pedig szépen visszatenné az egyik korai alapanyagát, a kokaint.

Ez már azért némileg elrugaszkodottabb ötlet de mi ezek után már semmit nem mondunk balgaságnak, az biztos, hogy némi pénzutánpótlásra még szüksége volna, hiszen a cég értéke 284 milliárd dollár körül mozog, Musk pedig “csak” 253 milliárddal rendelkezik. Nem féltenénk, azt a 31-et még valahonnan csak összegereblyézi.

A sztori másik része, jelesül hogy a Coca-Cola korábban tényleg tartalmazott kokaint pedig tényleg igaz, de nem kell egyből arra gondolni, hogy érezhető mennyiséget tartalmazott volna. Ugyan az eredeti összetételében tényleg megtalálható volt a kokain, de nem olyan kivitelben, ahogy azt ma gondolnánk, hiszen egészen pontosan ekgonin volt az összetevő, és korántsem annyi, amennyi bárkit is nagyon feldobott volna. Ráadásul ezt a minimális mennyiséget a 20. század elején tovább csökkentették, 1930-ra pedig végképp eltüntették.

Hogy Musk mennyit tenne bele nem tudni, viszont mi még számítunk a friss Twitter tulajdonostól néhány hasonló megnyilvánulásra a jövőben.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: