2022. 04. 19., Kedd, 12:48

Feltalálták az evőeszközt, amivel sósabbnak tűnnek az ételek

Sokat hallani, hogy a túlzott sófogyasztás nem egészséges, mert hozzájárulhat a magas vérnyomás kialakulásához, ami a szívroham és a stroke gyakori oka. Ennek ellenére nemcsak mi magyarok, de a japánok is az ajánlott mennyiség dupláját fogyasztják belőle, melyre reagálva olyan evőpálcikákat fejlesztettek ki, amik mesterségesen hozzák létre a só ízét.

Az evőpálcikák elektromos stimuláció és egy csuklópánton hordható mini számítógép segítségével működnek.

Az evőpálcikák nagyon gyenge elektromosságot használnak - ami nincs hatással az emberi szervezetre -, hogy beállítsák az ionok, például a nátrium-klorid és a nátrium-glutamát működését, hogy megváltoztassák az ízérzékelést azáltal, hogy az ételek íze erősebbnek vagy gyengébbnek tűnik

- Ha hagyományos módon próbálnánk elkerülni, hogy kevesebb sót fogyasszunk, akkor el kellene viselnünk azt a fájdalmat, hogy kedvenc ételeinket kihagyjuk az étrendünkből, vagy hogy ízetlen ételeket együnk. - mondta el az eszköz egyik feltalálója.
 

Ha az eszköz beválik, akár kanál vagy villa esetén is alkalmazni lehetne a technikát. Te kipróbálnád?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: