Volna pár ötletünk hova menjenek Veszprémben.
Mintegy 50 ezer vendéglátóhely működik ma Magyarországon, ebből eddig 20 rendelkezik Michelin-elismeréssel, és jelenleg a hazai gasztronómia a virágkorát éli, a gasztroforradalom második szakaszában már az a feladat, hogy a vidéki éttermek is fejlődjenek, a mennyiség helyett a minőségre helyezzék a hangsúlyt.
Az elmúlt években a Covid-járvány a házhozszállítást erősítette, a járvány után a háborús környezetből fakadó gazdasági nehézségekkel terhelt időszakban az a kihívásunk, hogy előtérbe helyezzük a minőségi gasztronómiát, és az embereket visszaszoktassuk az éttermekbe - hangsúlyozta az MTÜ vezérigazgatója.
Felidézte, hogy az elmúlt hónapokban több nagyszabású gasztronómiai rendezvény is Magyarországra irányította a figyelmet. Februárban a Michelin Guide-dal volt az MTÜ-nek közös eseménye, március végén Budapesten tartották a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjét, ahol a magyar csapat második helyezést ért el. Ők jövőre Lyonban a világdöntőben mérettetik meg magukat.
Még ebben az évben megjelenik a Michelin Guide Hungary, mely kalauz 1992 óta van jelen Budapesten, de most először terjeszti ki válogatását a fővároson túlra. A kiválasztást a Michelin Guide felügyelői a már jól bevált és tesztelt módszertan szerint, egységesen történik majd.
Ti melyik veszprémi étteremre fogadnátok?