2022. 04. 06., Szerda, 12:25

Rekordot döntöttek a gamerek - 48 milliárd forintnyi adományt gyűjtöttek az ukránoknak

A játékiparban eddig soha, senkinek nem sikerült ennyi adományt összegyűjtenie, a játékosoknak ráadásul mindössze két hét kellett hozzá.

Az Epic Games és az Xbox még március 20-án közösen jelentették be, hogy a világ egyik legnépszerűbb játéka, a nemrég új frissítéssel és építkezés nélküli móddal jelentkező Fortnite teljes bevételét, amely a játékon belüli eladásokból folyik be az ukrán menekülteknek adományozzák.

Ugyan nem valószínű, hogy minden játékos tisztában volt vele, hogy a játékon belüli vásárlásaikat a menekültek megsegítésére fogják fordítani, mindez nem csorbítja a tényt, hogy rekord nagyságú összeget sikerült összekalapozni két hét alatt, egészen pontosan 144 millió dollárt (kb. 48 milliárd forint).

Ez pedig a játékiparon belül egyedülálló rekord, senkinek nem sikerült még összegyűjtenie ennyi adományt, mint amennyit a Fortine játékosainak most sikerült összetennie. A pénzt teljes egészében a segélyszervezetek közt osztják szét, akik kifejezetten az ukrán menekültek megsegítésén dolgoznak, mint például a Direct Relief, az Unicef, az ENSZ Menekültügyi Főbizottsága, az ENSZ Gyermekalapja és a Világélelmezési Program.

Mi is tettünk hozzá!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: