2022. 03. 29., Kedd, 11:29

Ne legyetek restek csokit enni – Jótékony hatással van a szív egészségére

Azért ne raboljatok rá az összesre, csak mértékkel!

Ha hetente többször eszel csokit akkor jó hírünk van, csökkenti ugyanis a szívbetegségek kialakulásának esélyét – derült ki egy 50 évet összefoglaló tanulmányból. A kutatás szerint, a csokoládéfogyasztás jót tesz a szív egészségének, különösen javítja a vérnyomást és jótékonyan hat az erek funkciójának javítására is.

A mérsékelt tea- és kávéfogyasztás csökkentheti a stroke és a demencia kockázatát

A mérsékelt tea- és kávéfogyasztás csökkentheti a stroke és a demencia kockázatát

A mérsékelt kávé- és teafogyasztás összefügghet az agyvérzés és a demencia kockázatának csökkenésével - állapította meg egy új tanulmány, amelyet a The Guradian ismertetett.

A kutatók hat tanulmány kereteiben elemeztek összesen 336 289 résztvevők, akik egészségügyi állapotát közel kilencéven át követték. Azoknál, akik hetente többször ettek csokoládét, 8 százalékkal csökkent a koszorúér-betegség kockázata azokhoz képest, akik hetente kevesebbszer fogyasztottak csokoládét. A kilenc éves követés során 4667 résztvevő kapott szívrohamot, és 14 043 koszorúér-betegség (CAD) volt. A CAD a szívbetegség leggyakoribb típusa, amely akkor fordul elő, amikor az artériák beszűkülnek és megkeményednek, és így nem tudják megfelelően ellátni a szívizomzatot.

Csak módjával!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: