2022. 03. 18., Péntek, 10:30

Százával mentik a bajbajutott állatokat Ukrajnából

Hatalmas az összefogás és a segítségnyújtás az Ukrajnában rekedt állatok megmentésében. Szervezetek és magánemberek is bekapcsolódtak a mentési munkálatokba, egy brit veteránokból álló csapat pedig százával menti a bajba jutott négylábúakat. 

Egy brit veteránokból álló csapat is elképesztő önkéntes munkát hajt végre Ukrajnában, már több mint két hete. Fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy a háborús övezetekben található állatmenhelyekről kijuttassák a sokk alatt lévő kutyákat és macskákat, és ahová szükséges, tápot és egyéb adományokat juttassanak el - írja a magyarállatvédelem. 

A veteránok az állatok segítése mellett gyógyszerekkel, élelemmel és ruházattal látják el a bajban lévő ukrán családokat, vagy éppen gyermekkorházba visznek ellátmányt, egy szó mint száz: segítenek ahol tudnak. A háború kezdetekor éppen a Balkánon tartózkodtak, és mivel rendelkeznek katonai tapasztalatokkal, úgy érezték, hogy kötelességük részt venni a humanitárius munkálatokban.  Az önkéntesek célja, hogy kialakítsanak egy olyan rendszert, melynek keretén belül szervezetten el tudják szállítani a határról az élelmet a háborús övezetekbe.

Tomnak, a csapat egyik tagjának sikerült 30 macskát és 90 kutyát kimenekítenie egy dél-ukrajnai menhelyről, sőt, Harkiv északi részéről újabb 120 állatot juttattak el biztonságosabb környezetbe, így 48 óra alatt 3400 kilométer megtételével 240 négylábút sikerült megmenteniük.

Kitartó munkájuknak hála, már rengeteg szőrős kedvenc került biztonságba, és reméljük még sokszor ennyi állaton tudnak majd segíteni. Csak így tovább!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: