2022. 03. 17., Csütörtök, 13:21

Holnap itt az Alvás Világnapja! Tippünk: maradj ágyban egész nap!

Az alvás az egyik legalábecsültebb mindennapos tevékenységünk. Akik alvási problémákkal küzdenek, azok számára igazi kihívás egy jó durmolás. Az Alvás Világnapja az alvás fontosságára hívja fel a figyelmet minden év tavaszi napéjegyenlőséget megelőző péntekén, mely idén március 18-ára esik.

Magyarországon a felnőtt lakosságnak több mint harminc százaléka küzd alvásproblémákkal. Egyre kevesebbet és egyre rosszabbul alszunk, miközben a teendőink eredményes megvalósításához nélkülözhetetlen a mindennapi jó alvás. 

Magyarországon március 17-én a Magyar Alvás Szövetség nemzetközi alvás konferencia keretében hívja fel a figyelmet az egészség, az alvás és az életmód összefüggéseire. Hazai és külföldi kutatók, szakemberek szólnak a Magyar Tudományos Akadémián megrendezésre kerülő rendezvényen az alváshoz kapcsolódó időszerű kérdésekről tudományos megközelítésben, ismeretterjesztő formában.

Mi azt tanácsoljuk nektek, pénteken maradjatok ágyban amennyit csak tudtok, ma pedig időben bújjatok majd ágyba, lehetőleg altató és mindenféle bogyó nélkül! Jó éjt!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: