2022. 03. 03., Csütörtök, 14:56

8 jelentéktelennek tűnő szankció, amelyeket az oroszok ellen szabtak ki

Inkább marketingfogás.

Legyen szó a környezetvédelemről, az ausztráliai erdőtűzről, a body-positivity mozgalomról vagy éppen az LMBTQ-közösségekről, a nagy márkák soha nem hagyhatják egyiket sem szó nélkül. Nincs ez másképp az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban sem. Rengeteg márka és szolgáltató dönt úgy, hogy itt az idő, hogy ők is kifejezzék szolidaritásukat és szankciókat vezessenek be Oroszországban. Őszinte tett vagy marketingfogás? Nos, ezt mi nem dönthetjük el, de lássunk néhányat ezek közül, amelyektől nem lesz jobb sem az oroszoknak, sem az ukránoknak.

A Nike bejelentette, hogy kivonul az oroszországi piacról. Ezt azzal indokolták, hogy a márka nem tudja garantálni a termékszállítást az országban, ezért a weboldaluk nem érhető el a régióban.

Az Apple is bejelentette, hogy szünetelteti termékei eladását Oroszországban.

Az Ikea szünetelteti az oroszországi és fehéroroszországi tevékenységét. Azt mondták: „A háborúnak súlyos hatásai vannak az emberekre nézve, és komoly zavarokat okoz az ellátási láncban, valamint a kereskedelem több ágában is".

A Nemzetközi Macskaszövetség megtiltotta, hogy a versenyeiken orosz macskatenyésztők induljanak.

A WarnerMedia felfüggesztette a legújabb Batman film oroszországi bemutatását.

A H&M bejelentette, hogy leállítja az összes értékesítést Oroszországban. A lánc rendkívül népszerű az országban, több mint 155 üzletével Oroszország az üzletek számát tekintve a világ első tíz országa közé tartozik.

A Spotify bezárja az oroszországi irodáját válaszul az Ukrajna elleni támadásra. Közölték, hogy a háború kezdete óta tartalom ezreit vizsgálta át, és korlátozta az orosz állami média tulajdonában lévő és általuk üzemeltetett műsorok felfedezhetőségét.

A BMW szóvivője az amerikai FOX hírcsatornának elmondta: „A jelenlegi geopolitikai helyzet miatt leállítjuk az oroszországi termelést, valamint az orosz piacira történő exportot.” További autógyártók is döntöttek így.

Ne felejtsük el, hogy ezen szankciók többsége több tízezer orosz civil munkahelyébe kerülnek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: