2022. 02. 28., Hétfő, 16:23

Megérkeztek Kaposvárra az első ukrajnai menekültek, köztük 4 gyermek

Minderről a Polgármesteri Hivatal tájékoztatott.

Kaposvárra is megérkeztek az első családok, akik a háború elől menekültek Ukrajnából - írja a hivatal. 10 fő érkezett városunkba, köztük 4 gyermek, mindüknek biztosították már az átmeneti elhelyezést. A kaposvári Kométa a felnőtteknek munkát ajánlott, a gyermekekről a város gondoskodik, hiszen a két óvodást már befogadta az egyik városi intézmény, a két iskolás gyermeknek pedig a tankerület keresi a megfelelő osztályt.

Kaposvár Segít! - Egy hely, ahol egymásra találnak a kárpátaljai menekültek és a segítő kezek

Kaposvár Segít! - Egy hely, ahol egymásra találnak a kárpátaljai menekültek és a segítő kezek

Az ukrán-orosz háború, az életveszély, a bizonytalanság vagy épp a katonai behívó elől több ezer magyar honfitársunk kényszerül rá, hogy elhagyja Kárpátalját. Sokan kisgyerekkel, nagymamával, egész családdal indultak neki a nagyvilágnak, bele se tudunk gondolni, hogy milyen

Mint tudniillik, oldalunk Kaposváron az elsők között nyújtott segítő kezet az ukrajnai menekülteknek, mely során a lakhatási problémáikra kerestünk megoldást, rengeteg kaposvári jelentkezett is, az első családok már úton vannak hozzájuk. Ezen kívül a város felajánlott egymillió forintot az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül a kárpátaljai családok megsegítésére, de további cégek is folyamatosan a menekültek segítségére sietnek.

Megmozdult az ország és Kaposvár is az ukrán menekültek megsegítéséért!

Megmozdult az ország és Kaposvár is az ukrán menekültek megsegítéséért!

Egyre több kezdeményezés és felajánlás kering a közösségi oldalakon, melyek különböző segítséget nyújtanának a magyar határon érkező ukrán menekülteknek, és jó látni, hogy bőven vannak köztük kaposvári kezek is.

Reméljük mielőbb véget érnek a harcok.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: