2022. 02. 18., Péntek, 09:45

Ma van az Igyál bort nap - Csak szóltunk...

Nekünk magyaroknak ugyan az év másik 364 napján sincs szükségünk ürügyre, hogy meló után - vagy közben - beverjünk pár fröccsöt, február 18-án kifejezetten ajánlott, miután ma az "Igyál bort!" napra ébredtünk. Még hivatalos célja is van ennek a pirosbetűs ünnepnek, méghozza az, hogy felhívja a figyelmet a bor felelősségteljes fogyasztásának előnyeire. Hát legyen! Ne beszéljünk itt mocsok mód berúgásról mint más péntekeken, a tavalyihoz hasonlóan vegyünk sorba ötöt a bor jótékony hatásai közül, hogy legyen mire hivatkozni ha este megkérdezik: Már megint piázol?

1. Elűzi a depressziót

Heti egy üveg bor antidepresszánsértékű lehet egy hét évig tartó kutatás szerint.


2. Jó az elhízás ellen

A (fehér)bor epikatekchint, kvercetint és rezveratrolt tartalmaz, amelyek antioxidánsok. Ezek csökkenthetik a koleszterinszintet, és hozzájárulhatnak a hasi zsírok elégetéséhez, csökkentve az elhízással járó gyomorégést is.

3. Látásjavító hatással bír

A rezveratrol számos egyéb előnye mellett jót tesz a szemeknek is: a szemizmok öregedését gátolja.

4. Élethossznövelő

Az antioxidánsok segítik testünket a szabadgyökök elleni harcban, amik a sejtek és szervek leépüléséért felelősek. A stiruinok immunerősítő és öregedésgátló hatással bírnak.

5. Szebb lesz tőle a bőr

A borban található nagy mennyiségű antioxidáns a bőrrel közvetlenül érintkezve megakadályozza az akné kialakulásáért felelős baktérium terjedését, és egészségesen tartja a bőrt. Az antioxidánsok ezen kívül megfiatalítják a bőrt, növelve annak rugalmasságát, megtartva annak tisztaságát és ragyogását.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: