2022. 02. 17., Csütörtök, 13:31

Magyar cégek is kipróbálták a négynapos munkahetet - Bejött!

Szívesen csatlakoznánk hozzájuk.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Belgiumba nagy munkaügyi reformokat vezettek be: amellett, hogy bevezették a négynapos munkahetet a belga kormány döntött arról is, hogy a munkaidőn túl figyelmen kívül hagyhatják a dolgozók főnökeiket.

A négynapos munkahét tulajdonképpen napi két órával több munkáért, cserébe plusz egy szabadnapot jelent. Az álom munkarendet pedig egyre több országban alkalmazzák, amit több magyar cég is kipróbált már. 

Az interjúink azt mutatják, hogy az emberek szeretik a pörgősebb munkát azon a munkahelyen, tehát nem érzik magukat rosszabbul, ha egy kicsit pörgősebb a munka, mint amikor nagyobb üresjáratok vannak.

Egy magyar rövidáru-nagykereskedő cég például tavaly júniusban vezetett be négynapos munkahetet, miközben ugyanazt a bért fizeti a munkavállalóknak, mint korábban. Egy informatikai cégnél, a Balasys IT Zrt.-nél pedig már évek óta rugalmas munkaidővel alkalmazzák a dolgozókat: 30 vagy 35 órás munkahétre, sőt napi 4 vagy 6 órás munkaidőre is szerződhetnek.

Ki szeretne így nyomni inkább?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: