2022. 02. 16., Szerda, 10:34

Öt napon keresztül ütötte-verte élettársát, összesen 34 különböző sérülést okozva a nőnek

Az ügyészség most 3 év börtönbüntetést kért a büntetett előéletű férfira.

A Fonyódi Járási Ügyészség testi sértés vétségével, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki napokon át bántalmazta élettársát nem csak az otthonukban, hanem az utcán is.

A vád szerint a büntetett előéletű vádlott 2017 évtől volt élettársa a sértettnek, azonban a kapcsolatuk kölcsönös féltékenység miatt annyira megromlott, hogy a nő 2021 augusztusában hazaköltözött szüleihez.

A férfi ezt nem hagyta annyiban, mivel pár nap múlva rábeszélte a sértettet, hogy menjen vissza hozzá. A visszaköltözés azonban nem alakult jól, továbbra is veszekedtek, de a vádlott már nem elégedett meg a verbális agresszióval, hanem 5 napon át többször megverte a nőt. 

A vádlott napokon keresztül tartó bántalmazása során a sértett legalább 34 rendbeli, 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett el, mivel a férfi test szerte tenyérrel, ököllel, rúgásokkal és eszközökkel – faág, vízmérték, ágvágó – is bántalmazta.

A letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában 3 év börtönbüntetést és 4 év közügyektől eltiltást indítványozott.

Figyelem!
Amennyiben bántalmazás (akár szóbeli, lelki, fizikai, szexuális erőszak) áldozata, Önnek joga van a segítségre. Ha sérelmére bűncselekményt követtek el, jelentkezzen bármelyik rendőrkapitányságon, vagy tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívón!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: