2022. 02. 15., Kedd, 16:38

Pénteken vagy hétfőn nem dolgoznál? Belgiumban bevezették a 4 napos munkahetet

Amellett, hogy bevezették a négynapos munkahetet a belga kormány döntött arról is, hogy a munkaidőn túl figyelmen kívül hagyhatják a dolgozók főnökeiket.

Munkaügyi reformokat vezettek be Belgiumban, számolt be róla az Euronews. A döntések értelmében bevezették a négynapos munkahetet, valamint munkaidőn túl immár nem lehet a dolgozókat munkaügyekkel traktálni, nyugodtan kikapcsolhatják telefonjaikat és nem kell válaszolniuk az e-mailekre sem.

Rövidebb megbeszélések, pörgősebb időbeosztás - Így oldják meg Izlandon a 4 napos munkahetet - VIDEÓ

Rövidebb megbeszélések, pörgősebb időbeosztás - Így oldják meg Izlandon a 4 napos munkahetet - VIDEÓ

Ahogy arról már beszámoltunk, nagyon jól bevált az az évek óta tartó vizsgálat Izlandon, melyben a négy napos munkahét bevezetését tesztelték.

Az új munkarendről a munkavállalók maguk dönthetnek, ha a négy napos változatot választják, az hat hónapig lesz érvényben, melyet egy értékelés után meghosszabbíthatnak. Az új szabályozás szerint a jelenlegi 38 órát öt helyett már 4 nap alatt is lehet teljesíteni.

A szabályozás célja az emberek magánéleti és munkahelyi egyensúlyának javítása, valamint a miniszterelnökük szerint ez egy innovatív gazdasági lépés egy digitálisabb és fenntarthatóbb jövő felé.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: