2022. 02. 14., Hétfő, 11:04

Az ablakon adta ki a közel 2 millás elektromos biciklit a tolvaj Fonyódon - VIDEÓ

A két lengyel férfi hazájában el is adta a lopott kerékpárt, ám amikor visszatértek később Magyarországra a rendőrség már várta őket.

A Fonyódi Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két letartóztatott, harmincas éveiben járó lengyel férfival szemben. Az elkövetők elloptak egy nagy értékű kerékpárt Fonyódon, de vesztükre a bolt biztonsági kamerája rögzítette az esetet, ezért visszatérésükkor már várták őket a rendőrök.

A vád szerint a férfiak 2021 szeptemberében léptek be Magyarországra, majd egy dobozos teherautóval az ország több pontján megfordultak. Néhány nap múlva eljutottak Fonyódra is, ahol a kora hajnali órákban felfigyeltek egy minőségi kerékpárokkal foglalkozó üzletre.

Ezt követően az idősebb vádlott a nyitott ablakon keresztül bemászott a boltba, ahol magához vett egy 1,7 millió forint értékű ebike-ot, majd azt a kerítésen keresztül kiadta a társának, aki a bűncselekmény elkövetését addig figyeléssel biztosította. A két férfi még aznap elhagyta Magyarországot, majd a lopott kerékpárt Lengyelországban értékesítették.

A férfiak öt nappal később visszatértek Magyarországra, azonban a fonyódi nyomozók gyors és eredményes felderítő munkájának köszönhetően ekkora már azonosították az általuk használt gépkocsit, amelyre körözést adtak ki. Ennek következtében, amikor az elkövetők az autóval ismételten beléptek az országba, a rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették őket. A rendőrök az idősebb vádlottnál az elfogásakor kábítószert - amfetamint és kannabiszt - is találtak, ezért neki az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt is felelnie kell.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: