2022. 02. 11., Péntek, 11:13

Azt kérték az omikront felfedező orvostól, mondja veszélyesebbnek az új variánst

Súlyos vádakat fogalmazott meg Angelique Coetzee, az a dél-afrikai orvos aki először azonosította a koronavírus omikronnak keresztelt változatát.

Még 2021 novemberében jelentett először Coetzee az új variánsról, akkor azt mondta, az új variáns csak enyhe tüneteket okoz. Ekkor azonban állítása szerint rengeteg tudós és politikus is megkereste azzal, hogy teljesen rosszul látja mennyire veszélyes az omikron, ezért többen is támadták szavaiért.

Coetzee a The Daily Telegraphnak elmondta, legfőképp európai politikusok és tudósok kritizálták kijelentéséért, számukra elképzelhetetlen volt, hogy miként képes enyhe tüneteket okozni egy 38 mutációval rendelkező betegség.

Hiába igazolta több ausztrál orvosi szakértő is azt, hogy az omikron variáns enyhébb mutációnak mutatkozik, továbbra is nyomás alatt tartották és azt kérték tőle, ne állítsa az omikronról, hogy enyhe lefolyású.

Az orvos decemberben még arra hívta fel a figyelmet, hogy a világ kormányai csak tömeghisztériát váltanak ki azzal, hogy súlyos variánsként utalnak az omikronra.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: