2022. 01. 27., Csütörtök, 09:56

Ezzel játszik most mindenki - Íme a legújabb szókereső játék, a Wordle

Az utóbbi időszak egyik új internetes mániája lett a Wordle szókereső játék, ami szinte egyik napról a másikra lett világhírű.

A játékot egy brooklyni férfi, Josh Wardle találta ki saját maga és munkatársa szórakoztatására, először csak ők ketten, majd szűkebb baráti körük, és végül az egész internet ezzel kezdett játszani. Két hónap alatt a játékosok száma 90-ről 300 000-re nőtt, a játék lényege, hogy minden nap van egy megadott szó, amit a játékosoknak hat próbálkozásból kell kitalálniuk. Kicsit úgy működik, mint a színözön nevű játék: be kell ütnünk egy ötbetűs szót, majd a játék megmondja, hogy melyik betű szerepel a napi szóban és az jó helyen van-e.

A játék ingyenes és teljesen mentes a reklámoktól, felugró hirdetésektől, ami nagyban hozzájárul a sikeréhez. A kinézete is teljesen egyszerű, gyakorlatilag semmi nincs az oldalon a játékon kívül. Létezik két magyar verziója is, a Szó Reggelt! és a Szózatezek ugyanazon az elven működnek szinten teljesen ugyanazzal a dizájnnal, csak természetesen magyar szavakkal.

John Wardle szerint a játék azért lett sikeres, mert „az emberek értékelik, hogy van ez a dolog online, ami egyszerűen csak szórakoztató."

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: