2022. 01. 26., Szerda, 10:39

Petíciót indítottak a középiskolások – Idén is töröljék el a szóbeli érettségiket

via

„Valamennyi 2022 május-júniusában érettségiző diák nevében kérjük a döntéshozóktól az alábbiak megfontolását.”

Petíciót indítottak a 2022 május-júniusában érettségizők. Az aláírásgyűjtésben továbbra is a COVID-19 által okozott változásokat okolják, illetve azt előző évhez hasonlóan úgy gondolják, az online oktatás miatt nem tudtak felkészülni a szóbeli érettségire, nem tudták elsajátítani a tananyagot. Az elmúlt hónapokban rengeteg tanár, diák és kontaktszemély került karanténba, ami miatt csaknem annyi időt tölthettek a diákok otthon online oktatásban, mint az érettségizők egy évvel ezelőtt. A petícióban többek között ezek a szempontok is szerepelnek:

  • A tömegközlekedésen és a legtöbb iskolában már kötelező a maszkviselés, egyre növekvő az átoltottság, ennek ellenére naponta jelentik be tanáraink és diáktarsaink, hogy pozitív lett a koronavírus tesztjük. A szóbeli vizsgák lebonyolítása a személyes jelenlét miatt tömegesen növekvő esetszámokat eredményezhet.
  • 2019/20-as tanévben a koronavírus 2020 januári magyarországi megjelenése óta és a 2021/22-es tanévet tekintve 2022. január 17. napján azt mondhatjuk, ezen időszak több mint felét online oktatásban töltöttük.
  • Nem volt lehetőségünk a szóbeli feleletek gyakorlására személyes jelenlét hiányában
  • A 2020/21-es tanévben érettségizők pontosan annyi idő töltöttek online oktatásban, mint mi, és nekik sem kellett szóbeli érettségi vizsgát tenni. Az ő precedensükre is hivatkozunk.

A döntéshozókhoz szóló petíciót eddig már majdnem 5000 ember írta alá.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: