2022. 01. 19., Szerda, 11:35

Made in China – Tudtad, hogy van még egy Hősök tere a világon?

via

Ráadásul egy az egyben ugyan úgy néz ki mint a miénk.

Bizony, nem csak Budapesten, hanem Kínában is van egy tér, ami a Hősök tere nevet viseli, és nem csak a neve egyezik meg a magyar főváros egyik ikonikus építészeti büszkeségével, egy az egyben úgy is néz ki. Na jó, azért nem tökéletes a másolat, a hét vezér helyett például ott csak négy kapott helyet, és elvileg mind a négy az Árpád nevet viseli. És, hogy ez hogy történhetett?

Hát röviden a kínaiaknak megtetszett és lemásolták. 

Többé-kevésbé titokban került oda, hiszen sem magyar szervtől se engedélyt, se adatot nem kértek hozzá, csak úgy felhúzták. Mondjuk csodálatra méltó, hogy így is szinte tökéletesen abszolválták a Hősök tere másolatát.

Sanghajtól 23 kilométerre megépült Global Paradise a világ nevezetes épületeit és helyeit sorakoztatja fel, ami Kína legfontosabb beruházásai közé tartozott, de sikert mégsem aratott, a nyitást követően másfél év után le is húzták a rolót hiszen az attrakció nem hogy sikeres nem volt, de csődbe is ment. Viszont hízelgő, hogy a világ nevezetességei közül Magyarország egy szeletét, a Hősök terét is elvitték Kínába. Bár hiába, hiszen tudjuk, hogy Hősök teréből csak egy van.

És az így néz ki.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: