2022. 01. 17., Hétfő, 09:42

Egy kutatás szerint az arcmaszkok vonzóbbá teszik az embereket

via

Még a maszkok között is van egy, amit mindennél jobban preferálunk.

A Cardiffi Egyetem kutatói egy két részből álló kutatást szenteltek kifejezetten a maszkoknak. A kutatás első felében nőket kértek meg arra, hogy értékeljék egy 1-től 10-ig terjedő skálán a bemutatott férfiakat. A képeken szereplő férfiakon vagy nem volt maszk, vagy szövetmaszk, kék orvosi maszk fedte az arcukat, illetve azt is megnézték, mit mondanak a nők, ha csak egy fekete könyvet tartanak az arcuk alsó részéhez.

Tanulmányunk szerint az arcokat akkor tekintik a legvonzóbbnak, amikor az orvosi maszk fedi. Ennek az lehet az oka, hogy megszoktuk a látványát az egészségügyi dolgozókon. Egy olyan időszakban, amikor sebezhetőnek érezzük magunkat, megnyugtatónak találhatjuk az orvosi maszkot viselését, így pozitívabban viszonyulunk a viselőjéhez – mondta Dr. Michael Lewis, a Cardiffi Egyetem kutatója.

Összeségében ugyan a kék orvosi maszk volt a nyerő, de a résztvevők azt is hozzátették a kutatás során, hogy jóval vonzóbbnak találták azokat a férfiakat, akiken volt maszk, mint azokat, akik nem viselték. A kutatás eredményei azért is voltak meglepők, mert a világjárvány miatt arra számítottak, hogy a maszk negatív érzést kelt az emberekben.

Mit gondoltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: