2022. 01. 11., Kedd, 09:32

Nemcsak fogyaszt, termel is - Kripto-bányász autót dobnak piacra

Bár december óta zuhanásban vannak a digitális valuták, a tavalyi évben rengeteg átlagember fektetett pénzt a kriptovalutákba. A kripto láz lassan minden tech szegmensbe begyűrűzik, így az autóipart sem kerüli el, egy új jármű, a Daymak Spiritus kifejezetten erre építi marketingjét: a verda nemcsak fogyaszt, de termel is, méghozzá kripto valutát.

 

Az elektromos Spiritus nemcsak ezzel a tulajdonságával lóg ki a sorból, de a dizájn is hagyományt bontó, ugyanis csak három kereke van. A kocsi ezidáig még nem járt forgalomban, de az elmúlt napokban erre is sor került. A bemutató szerint sebességben még a Tesla Roadstert is lekörözi: a tervek szerint körülbelül 1,8 másodperc alatt gyorsul majdnem 100 km/h-ás sebességre. A környezeti terhelés miatti rossz lelkiismerettől is segít megszabadulni a gazdájának, mivel a működéshez szükséges energia egy részét a tetején elhelyezett napelemekből nyeri.

https://www.youtube.com/watch?v=x8lddEPxvUk

A kanadai Daymak nagyratörő terve szerint évente 50 ezer darab kerül majd az utcákra. Állítólag már most 250 millió dollár értékben adtak le rá előrendeléseket, ami lehet sok is, kevés is, hiszen az autó árát nem közölték nyilvánosan. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: