2022. 01. 05., Szerda, 15:06

Ez érdekelte a gyerekeket legjobban 2021-ben a neten

A Safe Kids nevű alkalmazás 2021 szeptemberétől év végééig vizsgálta, hogy milyen tartalmak érdeklik leginkább a gyerekeket. Az adatok alapján a videójátékok, a zene és a filmek lettek a befutók.

Videójátékok

A két legkeresettebb játék két újonc lett: a Genshin Impact és a Poppy Playtime. A második helyre a Minecraft került 22,4 százalékkal. 

Zene

A Youtube-os keresések között a zenei vonatkozású keresések foglalták el a második helyet 19,1 százalékos részesedéssel. A legnépszerűbb zenész a BTS, a BlackPink, Lil Nas X, Ariana Grande és a Twice volt. A legismertebb dal CKay Love Nwantiti című száma volt, valamint két új dal a BlackPink egyik tagjától, Lisától: a Lalisa és a Money.

Rajzfilmek

Az összes keresés 12,1 százaléka filmekre, rajzfilmekre és tévéműsorokra irányult. A gyerekek a leggyakrabban rajzfilmeket kerestek, az ilyen jellegű keresések aránya 56,4 százalék volt. A legtöbbször a Peppa Malacra és a Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjaira.

Megosztók, chat alkalmazások

Az adatokból kiderült, hogy a gyerekek körében a legnépszerűbb alkalmazás a YouTube, a statisztikák szerint a gyerekek ősszel online idejük harmadát a videómegosztón töltötték. A második helyre a WhatsApp került 19,2 százalékos részesedéssel, amelyet a TikTok követett 18,8 százalékkal.

Meglepődtetek valamelyiket?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: