2022. 01. 04., Kedd, 12:53

Ne zárd be az alkalmazásokat az iPhone-odon, az Apple szerint ez károsítja az akkumulátort

via

Eddig azt hittük az alkalmazások bezárása gyorsítja a telefonunkat, az Apple épp az ellenkezőjét javasolja.

Sok emberbe berögzült mozdulat bezárogatni az alkalmazásokat a telefonjainkon, ez valószínűleg még a számítógépek miatt maradt bennünk, hiszen minél több alkalmazás futott a háttérben, annál magasabb volt a CPU használat. A iPhone-on ez másképp működik: amikor „tálcára” helyezünk egy alkalmazást, az felfüggesztett állapotba kerül, így nem lesz lassabb és nem is fog gyorsabban merülni a telefon.

Hivatalosan az Apple azt mondja, csak akkor zárjunk be alkalmazást, ha az nem válaszol. Valójában, ha kényszerítjük az alkalmazás bezárását, az az akkumulátor élettartamát is tovább csökkentheti. Ennek az az oka, hogy az alkalmazás teljes bezárása után újra kell indítania és újra kell töltenie az összes előzőleg lezajlott folyamatot az alkalmazás következő megnyitásakor. Ez extra CPU-teljesítményt igényel, ami gyorsabban lemeríti az akkumulátort. A teljesen bezárt alkalmazás újraindítása is lassabb, mint a felfüggesztett alkalmazásra való gyors váltás.

A teljesítmény növelése és az akkumulátor élettartamának megtakarítása helyett az alkalmazások rendszeres bezárása az iPhone készüléken pontosan az ellenkezőjét eredményezi.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: