2022. 01. 04., Kedd, 12:00

Megjelent a legújabb Boldogságtérkép, kicsit boldogabbak vagyunk Somogyban

Időről időre elkészítik Magyarország boldogságtérképét, melyből kiderül, hogy aktuálisan milyen mértékben tartják boldognak magukat az emberek a különböző régiókban és megyékben. Utoljára 2021 márciusában kaptunk képet a boldogságszintünkről az ELTE egyik kutatócsoportjának prezentálásában, most pedig a penzcentrum.hu végzett mindenre kiterjedő kutatást. Míg tavaly márciusban Somogy még a sereghajtók között volt, mostanra a középmezőnyben tudhatjuk magunkat. Vajon mitől lettünk ennyivel boldogabbak?

A térképen jól látszik, hogy a legboldogabb megye Veszprém, őket Pest és Vas követi. A fővárosiak csupán a 7. helyen állnak, átlagosan egy 10-es skálán 6,33 pontot adtak a boldogságuknak, ugyanannyit, amennyit a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Hajdú-Bihar Megyében élők. A legboldogtalanabbak a Heves megyeiek lettek, Somogy 6.39-es pontszáma pedig a középmezőnyre elég.

Leginkább a 25 év alattiak érzik magukat biztonságban anyagilag, legkevésbé pedig az idősek, a 64 év felettiek, és az is kiderült, hogy megéri tanulni, az iskolázottság sokat segít anyagi biztonságérzetünkön.

Ami ennél a kérdésnél viszont meglepő eredményt hozott az a lakóhely szerinti elhelyezkedés: kiderült, hogy a Veszprém megyeiek élnek a legjobban saját bevallásuk szerint, őket a Vas megyei, majd a Pest megyei kitöltők követik, és csak negyedikek a fővárosiak. Somogy a 8. a listán, Komárom-Esztergomot és Tolnát előzve.

A kutatás más témakörökre is kiterjedt, az összes eredményt ITT találjátok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: