2021. 12. 29., Szerda, 21:56

5 tipp macskajaj ellen avagy hogyan éljük túl a szilveszter másnapját?

via

Ne legyünk naivak, a legtöbben nem ússzuk meg a másnapot, életmentő tippjeink következnek tőlünk nektek.

Először is leszögeznénk, hogy a legjobb elkerülni. Hogyan? Mértékkel. De tudjuk, hogy előfordul, hogy megborul az a pohár és persze vannak olyanok is akiknek kevés is megárt. A másnaposság legtöbbünk számára elkerülhetetlen velejárója az alkoholfogyasztásnak, és aki már volt másnapos, tudja milyen magzatpózban imádkozni, hogy jobb legyen. Az első alapszabály, ne keverjünk, sosincs jó vége: az italok keverése súlyosabb másnaposságot okoz. Ne kísértsük a sorsot, a keveréssel ugyanis többféle erjedés során létrejött molekulát viszünk be testünkbe, ezek többféle tünetet hívhatnak életre. De ha már mindegy mert tegnap más ember voltál, jól kimulattad magad és szörnyű hányinger na meg a lüktető fejfájás után megfogadtad azt is, hogy soha többet nem iszol, akkor mutatjuk hogyan éld túl a másnapot.

És nyugi, nem kell se papot, se piócás embert hívni.

#0 Ne igyál annyit!

Tudjuk, utólag már mindegy és különben is megfogadtad... de tényleg. Nem kell meginni a londoni ködöt is, na lépjünk is tovább a hasznos tanácsokra.

#1 Víz, víz, víz!!!

Az alkoholfogyasztás utáni dehidratáció ugyan nem tehet mindenről, de nagyban hozzájárul a másnapossághoz. Éppen ezért fontos a folyamatos hidratálás: szóval ha megteszed, hogy két feles között iszol némi vizet azért tuti hálás lesz a szervezeted. Ha pedig van annyi lélekjelenléted, hogy lefekvés előtt is befekszel a csap alá, akkor még inkább. Ha megtetted, ha nem a reggelt mindenképp ezzel indítsd.

+1 A sportitalok: segítenek gyorsan helyre rántani, mert elektrolitokban és glukózban gazdagok.

#2 Enni kell!

A legjobb ha eleve nem éhgyomorra indulunk neki az éjszakának, a teli has ugyanis sokáig felveszi a kesztyűt az alkohollal és nem engedi, hogy az kedvére fénysebességgel egy csapásra beüssön. Másnap viszont elengedhetetlen pótolni, még ha nagyon rossz a gyomrunk, akkor is. Legalább egy kis levest vagy pirítóst együnk. Az első a folyadékpótlás mellett a vitaminok és ásványi anyagok bevitelében is segít és ilyenkor nagyon jó barát a szénhidrát is. Ne feledd, csak a kezdet nehéz, az első pár falat után lényegesen jobban leszünk.

#3 Tűzoltás

Bár nem célszerű, mivel irritálja az amúgy is gyengélkedő gyomrot, de a gyulladáscsökkentő gyógyszererek gyors segédkezet adhatnak, hiszen csökkenti az alkohol immunrendszerre kifejtett hatását. Erre leginkább az ibuprofén készítmények lehetnek célszerűnek,  de azért csínján, inkább ne ha nem muszáj.

#4 Visszaalvás

Ahogy a mondás is tartja: aki éjjel legény, nappal had aludjon szegény. Na jó ezt semmilyen mondás nem tartja, de az igazi gyógyír az eleve kudarcra ítélt csatára az alvás. Pihenjük ki magunkat, már úgyis mindegy, a legjobb ha valahogy átalszod az egész másnapot mintha nem is lenne.

 

#5 Banán

Egyél banánt! Egy kutatás szerint 50 százalékkal csökkenti a másnaposság tüneteit, de az is biztos, hogy tele van káliummal és B6 vitaminnal. Az italozás miatt pedig nagyon jó ötlet a kálium pótlása, mert az jelentősen megcsappant.

+1 Gyömbér

Az igazi immunerősítő csodaszer. A gyömbért régóta alkalmazzák hányinger, gyomorfájdalmak és tengeribetegség esetén. Próbáld ki a gyömbér teát, pikkpakk rendbe teszi a gyomrodat.

Persze nincs jobb mint a mama húslevese, vagy ti mire esküsztök?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: