2021. 12. 07., Kedd, 10:27

Kocsirongálásért pofonviharral és kalapáccsal vett revansot a Balaton parti férfi

Egy Balaton parti férfi veréssel és személyi szabadsága megsértésével állt bosszút testvére ismerősén autója megrongálása miatt.

Saját testvérének kocsiját verte szét ismerőseivel

A büntetett előéletű vádlott és testvére között haragos viszony alakult ki, amely 2021 februárjára olyannyira eldurvult, hogy a testvér több ismerősével – köztük a későbbi sértettel – együtt megjelent a vádlott lakóhelyén, ahol megrongálta a férfi autóját.

A testvér pedig nem maradt adós, kalapács is előkerült

Az elkövető néhány nappal később megjelent abban a faluban, ahol a sértett is lakott, hogy megbosszulja a történteket. Ennek során

előbb megvárta, hogy a férfi hazaérkezzen, majd otthonában támadt neki úgy, hogy többször tenyérrel pofon, illetve egy kalapáccsal fejen ütötte

Gyakorlatilag elrabolta a sértettet

A sértett igyekezett védekezni, de a dulakodás során a vádlott kerekedett felül, aki az időközben a helyszínre hívott ismerős autójába lökte a sértettet, és akarata ellenére szülei házához vitt azért, hogy ott „elbeszélgessenek”.

Rossz válaszért pofon járt

A vádlott ezután a ház udvarára cibálta a férfit, akit autója megrongálásáról kezdett kérdezgetni, és ahányszor neki nemtetsző választ adott, pofon vágta őt. A bűncselekménynek végül a rendőrségi bejelentés vetett véget. A sértett a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett el.   

Az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: